Auto's en Motoren

Auto waarde checken via Kentekenrapport

Posted On november 10, 2018 at 11:38 am by / Reacties uitgeschakeld voor Auto waarde checken via Kentekenrapport

De dagwaarde van een auto bepaalt in grote mate wat de inruilwaarde en verkoopwaarde van het voertuig zal bedragen. Je kunt de verkoopwaarde eenvoudig opvragen via het kenteken zodat je direct weet wat je auto of bedrijfswagen waard is. Bij het bepalen van de waarde kun je tevens de  autogeschiedenis en onderhouds historie opvragen. Door het natrekken van het kenteken is te bepalen hoe het met technische staat en met de waarde van de auto gesteld is. Dit is een belangrijke zaak omdat je op die manier zorgt dat je nooit teveel betaalt. Als je afgaat op de waardering van de handelaar, of de particulier waar je van koopt, dan kan je er immers vanuit gaan dat er geprobeerd wordt om zoveel mogelijk winst te maken zoveel mogelijk winst te maken . Zelfs wanneer dit helemaal niet realistisch is. Door de kenteken controle uit te voeren kan je dit gemakkelijk zelf voorkomen.

Schade aan de auto drukt waarde

De belangrijkste kennis die je opdoet als je naar de autogeschiedenis opvraagt is  dat je leert hoe het gesteld is met de schade die de auto in het verleden heeft opgelopen. Het is niet altijd goed te zien of de auto in het verleden bij een ongeluk betrokken is geweest omdat met reparaties de auto als nieuw kan worden gemaakt. Dat neemt niet weg dat een schade historie wel voor problemen kan zorgen en zowel de verkoopwaarde als de dagwaarde omlaag drukt. Dat wil je natuurlijk voor zijn en het checken van de auto via het kentekenrapport kan je hier goed bij helpen. Zo weet je zeker dat de auto veilig is.

Het gebruik van de auto

Een andere belangrijke factor als het gaat om de autogeschiedenis nakijken is dat je beter inzicht krijgt in hoe het met het gebruik van de auto gesteld is. Wanneer je de check uitvoert kan je bijvoorbeeld precies zien hoeveel kilometer er met de auto gereden is dmv de NAP Controle. De gegevens zijn immers actueel. Daardoor kan je goed zien hoeveel de auto te verduren heeft gehad. Dit kan je bovendien koppelen aan de eigenaren geschiedenis. Van wie is de auto geweest en hoe lang is dit zo geweest? Dat zegt veel over de omgang met de auto. Tenslotte krijg je via het autorapport gratis APK punten en vervaldatum door.

Kentekencheck altijd doen 

Door zelf de kentekencheck te doen via kentekencheck.info om de autogeschiedenis via het kenteken te achterhalen, kan je een stuk sterker positioneren in onderhandelingen over de koop van de auto. Je hebt immers een veel beter beeld van de werkelijke waarde van de auto. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen of jij de vraagprijs de moeite waard vindt of dat je wilt dat die prijs wat naar beneden gaat. Zo kan je dus mogelijk ook wat besparen op de kosten en weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt. Zeker bij een grote aankoop als een auto is dit van groot belang.

De uiteindelijke prijs

Of je nu vaak van auto wisselt, of je doet slechts een enkele keer een aankoop, het is altijd verstandig om in ieder geval de check een keer uit te voeren voor je daadwerkelijk de deal sluit. Het autorapport helpt met de waardebepaling van je nieuwe auto en toont aan of de vraagprijs reeel is. Je wilt immers altijd zeker van je zaak zijn. Daarom is het advies om altijd de RDW-gegevens op te vragen door middel van de kentekencheck. Doordat het gratis is en snel gebeurt hoef je bovendien geen obstakels te overwinnen om alles te weten te komen over de auto waar jij je oog op had laten vallen.

Dit artikel is geplaatst door (Kessels), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.