Auto's en Motoren

Ingevorderd rijbewijs

Posted On oktober 13, 2022 at 12:38 pm by / Reacties uitgeschakeld voor Ingevorderd rijbewijs

Is het rijbewijs ingevorderd vanwege te hoge snelheid of alcoholgebruik in het verkeer? Heeft u uw rijbewijs nodig voor uw werk of is een dierbare afhankelijk van uw vervoer voor zorg?

Op de website snelrijbewijsterug.nl kunt u hulp krijgen om het rijbewijs snel weer terug in uw bezit te krijgen. Snelrijbewijs terug is specialist in het terugkrijgen van rijbewijzen wanneer er sprake is van:

Rijbewijs ingevorderd alcohol
Rijbewijs ingevorderd  snelheid
Rijbewijs ingevorderd  CBR

Invordering rijbewijs bij gebruik van alcohol in het verkeer

Bij alcoholgebruik in het verkeer zal het rijbewijs worden ingevorderd wanneer een gevorderd bestuurder meer dan 570 ug/l heeft geblazen en een beginnend bestuurder meer dan 350 ug/l heeft geblazen. 

Invordering rijbewijs bij te hoge snelheid

Bij een overschrijding van de maximum snelheid zal het rijbewijs ingevorderd worden nadat een bestuurder van een brommer 30 KM/u te hard heeft gereden. Bij een ander gemotoriseerd voertuig vind de invordering plaats bij meer dan 50KM/u overschrijding. Dit na aftrek van een correctie van 4 km per uur.

Invordering CBR

Een rijbewijs kan ook worden ingevorderd door het CBR. Het rijbewijs is een vergunning. Wanneer iemand heeft aangetoond dat het niet op een goede manier kan omgaan met deze vergunning kan het CBR een maatregel opleggen. Over het algemeen is een invordering door het CBR een hardere maatregel, en zal het meer tijd en moeite vergen om het rijbewijs terug te kunnen krijgen.