Auto's en Motoren

Milieuvriendelijker leven

Posted On maart 26, 2019 at 1:09 pm by / Reacties uitgeschakeld voor Milieuvriendelijker leven

Met zijn allen worden we ons steeds bewuster van hoe erg we de wereld vervuilen. Om die reden proberen we dan ook steeds duurzamer te gaan leven. Op deze manier kunnen we de planeet een hoop ellende besparen en er nog lang van genieten! Een van de grootste milieuvervuilers, is gas. Toch beseffen veel mensen niet hoeveel gas ze op jaarbasis verbruiken. Bij veel huishoudens wordt er veen meer gas verbruikt op jaarbasis dan verwacht. Een grote stap naar een nog meer duurzame samenleving, is dan ook om compleet gasloos te gaan leven.

 

Ten eerste kunnen we dit doen door gas te bannen uit de koken. Vele mensen koken nog op een gasplaat. Als iedereen deze gasplaat in zou wisselen voor een inductieplaat besparen we met zijn allen al een hele hoop gas. We kunnen ook een hoop gas besparen door te stoppen met het gebruiken van gas om ons huis op te warmen. Dit kan je doen door over te stappen op een warmtepomp. Op de website van Techneco kun je checken hoeveel jij bespaart door je gaskachel te vervangen door een warmtepomp. Hiermee zie jij direct hoeveel gas je op jaarbasis bespaart.

 

Een hybride warmtepomp werkt samen met elke gasketel. De Elga is een van de bekendste warmtepompen op de markt. Wanneer je deze pomp combineert met een gasketel behaal je het maximale rendement. De ketel springt enkel nog bij voor verwarming, de rest doet de pomp helemaal zelf. Dit gebeurt echter alleen wanneer de temperatuur onder de vijf graden komt, bijna nooit dus! Met de Elga bespaar je ongeveer 50 tot 90 procent gas per jaar. Het gebruik van deze warmtepomp zorgt er zelfs voor dat je woning tot wel twee energielabels omhooggaat. Op basis bespaar je hiermee tot wel 500 euro. Het is geweldig om te zien hoe we met zo’n kleine aanpassing zo veel kunnen besparen!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.