Auto's en Motoren

Waarom is het handig om een rijbewijs te hebben

Posted On juni 6, 2018 at 12:32 pm by / Reacties uitgeschakeld voor Waarom is het handig om een rijbewijs te hebben

Er zijn steeds minder jongeren die al vroeg hun rijbewijs willen halen. Dat komt namlijk omdat een rijbewijs aardig duur is. Het zijn vooral degenen die een (behoorlijke) bijdrage van hun ouders/grootouders krijgen die al jong hun rijbewijs willen halen. Echter kan een rijbewijs zeker de moeite waard zijn, ook als je het zelf moet (deels) betalen! Deze redenen laten zien waarom het super handig is om een rijbewijs te bemachtigen als je nog jong bent.

1. Bijbaan vinden

Wat heeft een bijbaan voor jongeren te maken met een rijbewijs? Nou, vrij veel eigenlijk! Want er zijn verschilende baantjes waar je een rijbewijs voor nodig hebt. Meestal zijn dit stoere banen waar je ook nog eens aardig wat mee kunt verdienen. Denk hierbij aan koerierswerk of een bijbaan als student-chauffeur, waarmee je heel snel dat rijbewijs terugverdient, en het is ook nog eens leuk!

2. Geen gedoe met winter- en zomerschema’s

Iedereen weet dat de NS zijn uiterste best doet om het voor reizigers lastig te maken. Zo bedenken ze regelmatig nieuwe schema’s. In de zomer is het warm en werken de seinen niet meer goed en in de winter zijn drie vlokken sneeuw al genoeg om het halve spoorverkeer te ontregelen.

3. Hoe duur is de trein?

De studiebeurs wordt omgezet in een lening en dat geldt ook voor de ‘bijdrage’ van de overheid voor het openbaar vervoer. Heb je al eens gekeken hoe duur het eigenlijk is? Zeker als je dan ook nog eens nagaat dat je Ov-studentenkaart alleen doordeweeks of in het weekend geldt. Bereken je de kosten, dan zie je al snel dat een auto misschien wel een stuk goedkoper kan zijn.

4. Carpoolen

We hadden het toevallig net over het kostenplaatje. Heb jij vrienden en/of kennissen die vlakbij wonen en waarmee je zou kunnen meerijden? Dan moet je dat uiteraard niet vergeten in de berekening. Als je één persoon extra meeneemt in de auto, scheelt dat aardig wat geld ten opzichte van de trein of bus.

5. Geen planningen nodig

Als je ergens heen wilt, moet je eerst kijken op de site van het ov. Je kunt daar zien hoe laat je trein of bus gaat en zo kun je uitrekenen hoe laat je ergens aankomt. Als je op een feestje bent, moet je hier ook natuurlijk rekening mee houden. Het is super vervelend als je de laatste trein hebt gemist en vast komt te zitten. Dat probleempje zul je met de auto niet zo snel hebben!

Na het lezen van deze vijf redenen ben je uiteraard overtuigd dat ook jij eigenlijk gewoon je rijbewijs wilt halen. Nog een paar puntjes om je over de streep te trekken: airco bij warm weer, verwarming bij koud weer, geen gedoe met andere reizigers, bagage gaat lekker makkelijk mee en je zit alijtd droog in de auto… Nog een extra troost voor jongeren die wat krap in de kosten zitten: een rijbewijs hoeft niet perse de hoofdprijs te kosten. Zo is er een rijschool in Utrecht waar lespakketten worden aangeboden met kortingsprijzen!