Tweedehandsauto kopen

Tips bij het kopen van een occasion

Posted On december 19, 2017 at 11:44 am by / Reacties uitgeschakeld voor Tips bij het kopen van een occasion

Stap 1: Hoeveel budget heeft je voor een occasion?

Zorg dat je voldoende geld achter de hand hebt bij het kopen van een occasion. Gebruikte auto's hebben van tijd tot tijd wat extra aandacht nodig: nieuwe banden, onderhoud en dergelijke. En natuurlijk de brandstof en verzekering.

Stap 2: bouw een doellijst op van gebruikte auto's

Het is geen geheim dat de Honda Accord en Toyota Camry voor goede occasions zorgen. Maar ze kunnen een paar duizend meer kosten dan een vergelijkbare Ford Fusion of Kia Optima, hoewel dit ook goede auto's zijn. Dus geld wil besparen, overweeg dan meer dan één merk. We raden je aan een lijst te maken van drie auto's die aan je behoeften voldoen en binnen je budget vallen. Kijk hiervoor geweldige opties.

Stap 3: Controleer de prijzen

De prijzen worden mede bepaald door waar je aan het winkelen bent. Je vindt occasions bij dealers, op tweedehandswebsites, op marktplaats en bij speurders.nl.

Stap 4: Zoek gebruikte auto's te koop in je regio

Een eenvoudige plek om je lijst te bouwen is hier. Om precies de auto te vinden die je zoekt, kunt je je zoekopdracht filteren op vele factoren, zoals de kilometer op de kilometerteller, de prijs en functies van de dealer en de afstand van de dealer tot je. Gebruik de websites voor andere gebruikte auto-marktplaatsen om tijd te besparen.

Stap 5: Controleer het Voertuiggeschiedenisrapport

Tenzij je de auto koopt van een goede vriend of familielid koopt die kan instaan ​​voor het verleden van de occasion, is het een goed plan om een ​​voertuiggeschiedenisrapport te krijgen. Dit is een essentiële eerste stap. Als de auto waar je naar kijkt een slecht verleden heeft, dan kun je dat maar beter zo snel mogelijk weten.

RDW Checken Kentekencheck zijn de twee bekendste bronnen voor autogeschiedenisrapporten, die essentiële informatie over de occasion kunnen onthullen, inclusief of de kilometerteller is teruggedraaid. Je moet het voertuigidentificatienummer (VIN) van de auto gebruiken om deze informatie te krijgen, en in sommige gevallen is alles wat je nodig hebt het kentekennummer.